Johannas hörna

Svårt att leva i nuet

Om det är något som jag har svårt för så är det att leva i nuet. Jag är en riktig drömmare och grubblare. Antingen så planerar och drömmer jag om saker som sker flera månader framåt i tiden eller så grubblar jag över sådant som varit som jag inte kan ändra på. Som att jag inte gjorde någon gipsavgjutning av magen när jag väntade Alma tex. När det kommer till drömmandet och planerandet så har jag tex redan börjat planera och till och med köpt några julklappar, jag har beställt julklänningar till mig och Alma och börjat fundera på vad vi ska bjuda på för mat på annandagen i år. Ja ni hör ju, jag är lååååångt framåt i tiden i mina tankar och i mitt agerande. Jag vet inte vad det beror på att jag alltid måste ha något att planera inför och inte bara kan vara här och nu. Det är som att jag lever för just de där speciella tillfällena och liksom inte uppskattar vardagen på samma sätt, och så vill jag ju inte att det ska vara. Vardagen är ju den största delen av livet och speciellt nu när vi har Alma vill jag lära mig att slappna av mer och njuta av stunden. Vilket jag ju i och för sig gör emellanåt men ändå inte fullt ut, jag försvinner lätt bort i mina tankar.

Jag har en hel lista med saker som jag ser fram emot nu i höst och vinter. Bland annat att gå på höstmarknader, ta en tripp till Gekås, Halloween på Liseberg, möjligtvis en weekend till London för julshopping, och sen julen så klart med advent och alla mysiga förberedelser med pyssel, julbak, dekorationer och den nya traditionen med adventsmys med mina brudar. Åh som jag längtar!!!

Förstår ni nu kanske varför det är så svårt att inte tänka på allt detta roliga istället för nuet när det bara regnar, är grått och tråkigt? 😛

julklänning

Här är julklänningen som jag beställt till Alma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Mikaela

    Jo, jag förstår dig helt. Jag är likadan, måste verkligen bli bättre på att ”släppa” tidigare saker…. Men det är tufft 🙂

    Åh, jag tycker hösten och vintern är roligast, för det är då allting händer… Födelsedagar, jul, nyår, marknader, bokmässa, uppdatera garderoberna, inhandla julklappar. Just nu väntar jag bara för rätt läge att inhandla en ny garderob till 1,5åringen för hon behöver redan(!) stl 92, höstskor och aaaaaaallt. Dessutom gör vädret det lättare att träna, man dör av värmen nu liksom efter en springtur 🙂

stats