Johannas hörna

Takbyte dag 2

Dag två med takbyte idag, mina föräldrar och min bror var här kl 8 i morse och satte igång. Kl 10 ville de ha fika så det var ju tur att jag ställde mig och gjorde en vinbärskaka direkt när jag vaknat och ätit frukost.

DSC_2527

Vinbärskakan är super enkel att göra. Receptet kommer här:

Sätt ugnen på 200 grader.

Rör ihop (VISPA ALLTSÅ INTE), utan rör ihop 3 ägg, 2 dl strösocker, 2 dl vetemjöl, 75g smält smör och 1 tsk vaniljpulver.

Stjälp upp smeten i en smord och bröad form med avtagbara kanter. Strö sedan på vinbären, ca 1-2 dl, uppe på kakan, frusna eller färska spelar ingen roll.

Grädda sedan i nedre delen av ugnen i ca 25 minuter tills kakan fått fin färg.

Servera med vaniljsås.

Under tiden som karlarna var på taket så tvättade jag och Alma takrännorna.10e juli (3)

Men redan kl 11 var det för varmt för att lägga mer papp så de fick helt enkelt ta en paus och åka hem i väntan på att solen skulle försvinna bakom knuten. Under tiden så åkte Christer till stan och hämtade hem två pall med takpannor och jag och Alma tog det lugnt och chillade i trädgården.

Efter några timmar blev det molnigt så då kunde de ge sig upp på taket igen och fortsätta. Ikväll ska de lägga klart all papp och spika all läkt och sedan tar vi tag i att lägga på de nya takpannorna på fredag när vi har mer bärhjälp, det är nämligen över 500 pannor som skall bäras upp på taket förhand och läggas så då underlättar det om vi är ett par stycken. DSC_2550

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats