Johannas hörna

Ytterligare en vecka hemma för lillan

17e feb (31)Här har det varit tyst i ett par dagar nu och det beror på att det inte händer något särskilt roligt i våra liv. Alma är fortfarande sjuk och vi var på vårdcentralen i slutet på förra veckan igen då varken astmamedicinen eller hostmedicinen hon fick i början på februari har gjort susen. Sedan fick min pappa som varit sjuk lika länge som Alma reda på att han har RS-virus och det antar lökarna nu att Alma också har då hon inte blivit bättre så fort som hon borde, RS-virus brukar nämligen hålla i sig i ca en månad och har man förkylningsastma som Alma har, ja då får man räkna med ytterligare 1-2 veckor innan alla symptom och besvär är borta. Så nu får Alma stanna hemma ytterligare minst en vecka från förskolan så hon inte smittar någon av sina kompisar på avdelningen som har småsyskon hemma som är under ett år gamla, för det hade jag aldrig kunnat leva med om jag fick veta att någon bebis blivit svårt sjuk på grund av oss.

Utöver hostan som inte ger med sig så har Alma de senaste morgnarna haft alldeles ihop geggade ögon och de är lite lätt röda och irriterade dagtid så det verkar vara så att hon fått en ögoninfektion on top of it all… Alltså när ska skiten ge sig!?!?

För att lösa det med jobbet i veckan har jag fått pussla med mitt arbetsschema och lyckligtvis kunde två kollegor byta arbetspass med mig två av dagarna och de andra dagarna löste vi med hjälp av mina föräldrar.

Igår när vi satt i soffan so blev Alma ledsen och när jag frågade henne varför så sa hon: jag saknar mina vänner. Jag vill gå till skolan i morgon.

Alltså mammahjärtat bara brast!! 🙁

Min lilla kloka underbara kärleksfulla unge <3

Det är inte lätt för en 3,5 åring att vara borta från sina vänner i en hel månad och dessutom vara sjuk samtidigt så man inte får eller orkar göra vad man vill. Vi kan ju inte åka iväg och hitta på saker pga smittorisken så vi håller oss hemma och leker, spelar memory, pusslar, bygger lego, bakar, målar, ser på film och går ut kortare stunder så hon får frisk luft och får leka av sig lite ute.

Vid läggdags igår så sa Alma att hon vill åka till Stellas lekland så fort den dumma hostan är borta och det lovade jag att vi ska göra. Jag hoppas verkligen att det vänder snabbt nu och att Alma är helt frisk till helgen så hon kan få gå till förskolan och leka med sina vänner som enligt henne själv, det var ett helt år sen hon träffade. <3

17e feb (48)Många och största delen av dagarna den senaste månaden har spenderats i viloläga på soffan.

17e feb (51)Jag har förresten gjort en beställning från H&M med lite vårnyheter till Alma, Det finns så mycket fint i butikerna nu att jag helt enkelt inte kunde låta bli^^ Bland annat så fick hon den här rosa jumpern med spetskrage och en skjortkant som sticker ut längst ner. Sååå himla fin tycker jag!!

Sedan fick hon en jeanskjol med volang och ett skjortlinne som kommer bli perfekta sommarplagg och slutligen en finklänning att ha till kalas. Jag tycker att det är så himla roligt med barnkläder och Alma får mycket mer kläder än vad hon egentligen behöver, men jag har ingen hobby som jag lägger pengar på, så att köpa barnkläder är typ som min hobby^^ haha 17e feb (9) 17e feb (11)

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Jossan

    Som mamma till en fyra månader gammal bebis uppskattar jag verkligen att du tänker så angående Almas förkylning/RS! Det är inte alla som skulle ta sån hänsyn 🙂 hoppas hon snart är frisk!

  2. Mikaela

    Stackars Alma, inte lätt detta! Krya!

    Åh, HM har fått in så mycket fint. Dottern har ökat i stl till 104, så fick shoppa en helt ny garderob på HM. Alla ljusa färger, mintgrönt, gult, rosa. Åh, barnkläder är bästa har hobbyn liksom 😉

stats